Home

Achtergrond 198 x bekeken 7 reacties

EU scherpt eisen Braziliaans rundvlees aan

Braziliaans rundvlees mag alleen de Europese Unie binnenkomen, als het afkomstig is van bedrijven, die voldoen aan de Europese eisen.

Daartoe hebben de lidstaten gisteren besloten in het permanent comité voor de voedselketen en diergezondheid. De maatregel moet ingaan op 31 januari 2008.

Het permanent comité baseert zich op een inspectie van het Europees veterinair controleorgaan FVO. Dat stelde vorige maand vast dat Brazilië de controle op dierziekten, met name MKZ, nog altijd niet op orde heeft.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veehouder

  Als de supermarkten nu ook dezelfde eisen gaan stellen aan braziliaanse boerderijen zoals ze aan de nederelandse boerderijen stellen dan kunnen we spreken van gelijke monniken gelijke kappen.

 • no-profile-image

  Uchter, N

  Beste Doewie, Punt 1: 10% van alle veterinaire containers wordt fysiek gecontroleerd door Europese veterinairen. Dat zijn er dagelijks heel veel. Indien Europa wenst dan voert zij een zgn 100% controle in zoals bijvoorbeeld een tijdlang met kippenvlees is gebeurd. Punt 2. De amazone, dat is een punt waar Brazilie mee geconfronteerd wordt maar toen Europa zich ontwikkelde en zich ontdeed van haar wouden, flora en fauna was de mensheid zich nog niet bewust van de schade. Nu plukken wij de vruchten van een grote welvaart en welstand en mogen Afrika, Brazilie, etc. zich niet industrialiseren. Even ter verduidelijking, ik ben een voorstander van het BEHOUD van de Amazone en doneer aan WNF (u ook?)
  Punt 3. Controle is er wel degelijk. En de straffen zijn zwaarder dan in Europa of Belgie (waar je gewoon weer een ander bedrijf kan richten), daarbij een gevangisstraf in Brazilie is 100 keer erger dan onze hotels in Nederland. Overigens is iemand geen betweter als hij gewoon veel ervaring heeft met de handel in veterinaire goederen en zijn ogen en oren open laat staan voor wat er werkelijk in de wereld gebeurd. Daarnaast heb ik jarenlange en uitgebreide ervaring in zowel intra als extra-communicair veterinair handelsverkeer.

 • no-profile-image

  gj

  Alle producten, waar dan ook geproduceerd in de wereld zouden aan de Europese eisen moeten voldoen. En wel met onmiddelijke ingang.

 • no-profile-image

  Doewie

  Beste nuchter,
  Wat een lulkoek, natuurlijk heeft Brazil meer hectares, daar wordt dagelijks het regenwoud kleiner, vele hectaresworden daar platgebrand, de meest vervuilende landbouw (mischien doet China het nog beter).
  Natuurlijk heeft Brazil geen schandaal, er wordt nl nergens op gecontroleerd. Bovendien vindt bij import in de EU slechts een geringe controle plaats.
  Denk na voor je weer zo betweterig gaat lullen.
  Doewie.

 • no-profile-image

  Uchter, N

  Beste veehouder, ik zou uitkijken met wat je schrijft. In nederland hebben we ongeveer 2,2 dieren per hectare. In Brazilie praat je over 1 tot 2 hectare per dier. @ GJ. Je kunt niet van de wereld eisen dat zij onze zeer hoge West Europese standaarden aanhouden. Wel voor het exporteren van levensmiddelen, speelgoed of wat dan ook NAAR de Europese unie. @ iedereen. Ik hoop van harte dat de consument straks nog rundvlees blijft kopen, want één ding is zeker. De prijzen gaan door het plafond en wanneer je vlees voor de prijs van kaviaar gaat verkopen, hou je nog maar een hele kleine groep over. Alle jonge consumenten gaan nog meer kip eten (herkomst Europa, Thailand en Brazilie). Wanneer de schaarste lang genoeg duurt, dan verliezen wij een grote groep rood-vlees eters. De gevolgen zullen op den duur alleen maar schadelijk zijn. Voor allen.

 • no-profile-image

  Uchter, N

  @ GJ. Sterker, ik ben tot op de details op de hoogte van het inspectierapport van de FVO en weet nu eenmaal dat de grondslag voor deze maatregel op politieke gronden is genomen ipv. gezondheidsrisico´s. Zestig (!) procent van de Europese vleesimport komt uit Brazilie, nog nooit heeft Brazilie enig aandeel gehad in de vele, vele voedselschandalen waar wij in Europa mee zijn en worden geconfronteerd.

 • no-profile-image

  gj

  Nuchter, lees het artikel eens opnieuw. en probeer de strekking daarvan te begrijpen. En ga dan waar nodig de betweter uithangen!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.