Home

Achtergrond 2 reacties

'EU moet rapport Braziliaans rundvlees snel publiceren'

Het Europese inspectiebureau Food and Veterinary Office (FVO) moet zijn bevindingen over zijn controle van de productie van rundvlees in Brazilië in november van dit jaar zo snel mogelijk openbaar maken.

Als deze productie niet is verbeterd is ten opzichte van maart van dit jaar, moet er onmiddellijk een verbod op de export van Braziliaans rundvlees naar Europa komen. Dat vinden de Europese boerenbonden Copa/Cogeca.

De FVO bekeek de productie van rundvlees in Brazilië dit jaar twee keer: in maart en november. De Europese boerenbonden zijn geschrokken over de conclusies van de eerste missie van de FVO naar Brazilië in maart van dit jaar. De resultaten daarvan zijn in oktober van dit jaar gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Brazilië nog geen effectief vaccinatieprogramma tegen mond- en klauwzeer heeft.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  als een product van ver komt wordt het in de eu gauw goed gevonden,alleen maar kritiek op binnenlandse producten uit nederland.

 • no-profile-image

  dirk van vliet

  Tja, dat is toch weer zoiets waar er rook van uit je oren komt. Brazilie heeft wel degelijk een goed vacinatieprogramma. we vacineren hier twee keer per jaar, hierop wordt wel degelijk gekontroleerd en bij niet nakomen worden er behoorlijke boetes uitgedeeld. natuurlijk bestaat er niet één systeem dat waterdicht is, zeker in een immens groot land als brazilie. het is echter al jaaaaaaren bekent dat áls er een keer mon en klauwzeer uitbreekt dat altijd in een grensstreek begint. in verschillende buurlanden heeft men het niet zo goed voor elkaar (uruguai, paraguay, argentinië enz. ) terwijl men vanuit argentinië wel vrolijk rundvlees importeerd...........
  dirk van vliet

Of registreer je om te kunnen reageren.