Home

Achtergrond

EU: Nederland moet werkaanbod vrouwen verbeteren

Nederland doet het goed als het gaat om de verbetering van de werkgelegenheid.

Toch zou het de maatregelen om het werkaanbod voor vrouwen, oudere werknemers en de werklozen moeten verbeteren.

Dat staat in een voortgangsrapport over de Lissabon-strategie dat vandaag door de Europese Commissie wordt gepresenteerd. De Lissabon-strategie heeft als doel om met hervormingen economische groei en meer werkgelegenheid te bevorderen.

Het rapport concludeert verder dat Nederland meer aandacht moet geven aan het vermeerderen van het aantal gewerkte uren in de economie en aan publieke uitgaven. Het voegt daaraan toe dat Nederland op dat gebied al goede maatregelen heeft aangekondigd in haar hervormingsbeleid.

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken is blij met de uitkomsten van het rapport. Volgens haar bewijst het onderzoek dat de kritiek op de Lissabon-doelstellingen onterecht is gebleken. Die doelstellingen zouden niet haalbaar en onrealistisch zijn. "De vraag is niet langer of er moet worden hervormd, maar hoe. Alle lidstaten hebben substantiële hervormingen doorgevoerd en de eerste resultaten zijn te zien'', aldus Van der Hoeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.