Home

Achtergrond 187 x bekeken 1 reactie

Duurdere melk en brandstof stuwen inflatie in november

De inflatie in Nederland is in november opgelopen tot 1,9 procent, een stijging van 0,3 procentpunt ten opzichte van oktober.

De toename is vooral toe te schrijven aan duurdere brandstof. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendgemaakt. Verder zijn consumenten meer kwijt aan eerste levensbehoeften als melkproducten en brood.

De prijsstijgingen van voeding verhoogden de inflatie met 0,1 procentpunt. Volgens het CBS zijn vooral melkproducten duurder geworden. Hiervoor betaalden consumenten vorige maand 12,2 procent meer dan een jaar eerder. In oktober was deze stijging op jaarbasis nog 6,6 procent.

De inflatie is door de prijsontwikkeling van autobrandstoffen met 0,2 procentpunt opgelopen. Benzine, diesel en LPG waren in november gemiddeld 14,8 procent duurder dan een jaar eerder. In oktober was het verschil op jaarbasis nog 9,6 procent.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    ton

    Hopelijk letten de coöperaties goed op bij de onderhandelingen, en berekenen ze de juiste inflatiecorrectie door in de zuivelprodukten.

Of registreer je om te kunnen reageren.