Home

Achtergrond 163 x bekeken

Dure brandstof schrikt autokopers af

Dure brandstof en economische onzekerheid beginnen West-Europeanen af te schrikken bij de aankoop van een auto.

In november zijn 2,1 procent minder nieuwe auto's gekocht dan dezelfde maand vorig jaar. De verkoop over 2007 tot dusver ligt 0,1 procent lager, meldde de Europese branchevereniging van autofabrikanten ACEA vandaag.

De bloeiende economieën van Oost-Europa zagen de verkoop juist 12,4 procent stijgen in november. Ook Nederlandse autokopers denken er kennelijk anders over. Hier was de verkoop in november 7,8 procent hoger dan een jaar geleden. Over het hele jaar tot dusver zijn bijna 500.000 personenauto's gekocht: 5,2 procent meer dan de eerste elf maanden van 2006.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.