Home

Achtergrond

Duitse akkerbouwer boert het best

De Duitse akkerbouw heeft de resultaten in het boekjaar 2006/07 met gemiddeld krap 35 procent opgeschroefd naar 50.500 euro per ondernemer.

De akkerbouw is daarmee in vergelijking met de overige agrarische bedrijfstakken de duidelijke winnaar. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van landbouw in Berlijn.

De winstgroei van de akkerbouw is ruim dubbel zo hoog als die van de fruitteeltsector die de resultaten ten opzichte van het voorafgaande jaar zag stijgen met gemiddeld 16,6 procent naar ruim 41.500 euro.

De Duitse melkveehouderij boekte een vooruitgang van 12,7 procent naar ruim 40.000 euro per bedrijf. De intensieve veehouderij leverde als enige in, namelijk ruim 6 procent waardoor het gemiddelde resultaat uitkwam op krap 46.000 euro. De agrarische sector als geheel krikte de resultaten met gemiddeld 14 procent op.

Of registreer je om te kunnen reageren.