Home

Achtergrond

Drukker in supermarkten na stroomstoring

De supermarkten in het gebied dat enkele dagen lang is getroffen door de stroomstoring, hebben het vandaag drukker dan normaal. Dat blijkt uit een rondgang langs enkele bedrijven.

"Vrijdag was het rustiger, maar wat mensen toen niet kochten, komen ze nu halen'', meldde eigenaar Arie van der Vliet van de gelijknamige supermarkt in Nederhemert. Hij had een noodaggregaat en hoefde dus niet dicht. Veel schade heeft hij niet geleden door de stroomstoring. ,,Alleen wat trammelant en een paar liter diesel.'' Hij voorzag met zijn aggregaat ook een friettent en een huis naast hem van stroom. Mensen konden bij Van der Vliet terecht om de spullen uit hun diepvries en koelkast in zijn koelingen te leggen.

Ook directeur Rob van der Laan van een Albert Heijn in Zaltbommel merkt dat het drukker is. Hij was ook donderdagmiddag met behulp van een generator weer open. Alleen sommige koelingen en wat verlichting deden het niet. Zaterdagochtend is het een komen en gaan van klanten. ,,Iedereen wordt nu wakker in een warm huis en komt erachter dat de diepvries en koelkast leeg zijn.''

Eigenaar Gerrit van Bruchem van een Super de Boer in Zaltbommel merkte zaterdagochtend nog niet veel van extra drukte. Hij opende na enkele dagen de deuren om 08.30 uur. Van Bruchem denkt dat het vooral zaterdagmiddag druk wordt en heeft daarom anderhalf keer zoveel personeel rondlopen als normaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.