Home

Achtergrond 156 x bekeken

Dodental door decemberstorm Olga stijgt

De decemberstorm Olga die door de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico raast heeft zeker 25 mensen het leven gekost.

Dit meldden autoriteiten gisteren. Zeventien mensen verdronken in Santiago in de Dominicaanse Republiek, nadat de autoriteiten water uit een dam in de al overstroomde rivier Yaqua hadden laten lopen. Vijf anderen overleden elders in het land.

Duizenden mensen hebben een veilig heenkomen moeten zoeken. Ruim 6000 mensen zitten in schuilplaatsen en bijna 30.000 mensen hebben een veilig plekje bij vrienden en familie gevonden. Ruim 7500 huizen zijn verwoest en 137 dorpen zitten zonder stroom.

In Haïti vielen twee doden door Olga en in Puerto Rico kwam woensdag een man om het leven toen zijn auto werd gegrepen door een aardverschuiving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.