Home

Achtergrond 188 x bekeken

Dode door brand in zorgcentrum Loosdrecht

Bij een brand in een appartement van zorgcentrum Emtinckhof aan de Eikenlaan in Loosdrecht is een dode gevallen.

Het gaat om de bewoonster van het appartement, aldus de politie. De brand brak tegen 17.00 uur uit in een woning op de begane grond.

Het centrum telt vijf etages. Tegen 18.30 uur was de brand onder controle. De bewoners van ongeveer vijftig andere appartementen werden uit voorzorg geëvacueerd. Zij werden opgevangen in het zorgcentrum. Drie medewerkers van het zorgcentrum en een politieagent werden met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar de politie sluit brandstichting uit. Het appartement waar de brand uitbrak, is vrijwel uitgebrand. In dit appartement werd het stoffelijk overschot van de bewoonster aangetroffen. Drie andere appartementen zijn onbewoonbaar verklaard. Voor de bewoners daarvan is vervangend onderdak geregeld. Alle andere bewoners van het zorgcentrum konden weer terug naar hun woning.

Het complex telt 163 huurwoningen, voor mensen die zwaar hulpbehoevend zijn. In totaal wonen ongeveer 200 mensen in zorgcentrum Emtinckhof, zo liet een woordvoerder van Woonzorg Nederland weten. Die organisatie is de verhuurder van het complex.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.