Home

Achtergrond

Directeur SCP klaagt over doemdenken Nederlander

Nederland mag best wat trotser zijn op wat er goed gaat en moet ophouden met doemdenken. Dat zegt Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), zaterdag in een intervieuw met dagblad Trouw.

Volgens hem maakt doemdenken mensen ,,fatalistisch en ontevreden''. Hij is wel eens jaloers op het ongebreidelde optimisme van de Amerikanen. "Daar kunnen wij nog wat van leren.''

Schnabel is ruim tien jaar directeur van het SCP, het wetenschappelijk instituut dat adviezen uitbrengt aan de regering. Het planbureau is er volgens volgens hem ook om aannames te doorbreken.

De SCP-directeur: "We gaan niet eerder met pensioen. Turken zijn niet beter geïntegreerd dan Marokkanen, we hebben alleen minder last van ze. Zo zijn er meer vooronderstellingen die helemaal niet kloppen. Wij willen bijdragen aan een feitelijk en rationeel debat'', zegt hij in de krant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.