Home

Achtergrond 7 reacties

Dierenpartij: beter een auto dan een koe

Voor autobezitters moet de nieuwe klimaatfilm van de Partij voor de Dieren een geruststelling zijn.

Volgens Meat the Truth is de opwarming van de aarde inderdaad een groot probleem, zoals de Amerikaanse voormalige vice-president Al Gore stelt. Maar niet iedereen is er even schuldig aan.

In voor kinderen goed te begrijpen bewoordingen beweren onderzoekers van de Nicolaas G. Pierson Stichting (het wetenschappelijk bureau van de dierenpartij) en de Vrije Universiteit dat de veehouderij wereldwijd een veel grotere oorzaak is van de opwarming van de aarde dan alle auto’s. De dierenpartij stelt dat ze het belangrijk vindt dat kinderen haar boodschap goed begrijpen, omdat zij immers de volgende generatie zijn.

Bij de première waren veel bekende Nederlanders aanwezig. Ook hebben veel BN’ers hun medewerking aan de film verleend, waaronder Georgina Verbaan, Antonie Kamerling en Giel Beelen.

LTO Nederland en andere agrarische organisaties zoals de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) waren ook aanwezig. De NMV deelde flyers uit in de bioscoop. Tijdens de persconferentie na afloop ging NMV-voorzitter Peter ten Hoeve in debat met Tweede Kamerlid Marianne Thieme.

Ten Hoeve presenteerde gegevens van Wageningen Universiteit waaruit blijkt dat melkveebedrijven per hectare grasland en voedermais grote hoeveelheden CO2 vastleggen. Koeien stoten vervolgens wel weer gassen uit, maar netto aardig wat minder dan wordt vastgelegd door gras en mais. LTO Nederland was naar eigen zeggen ook niet onder de indruk van de film.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Karin

  Dus we worden weer als totaal nutteloos afgeschilderd. Ze heeft er gewoon geen benul van wat het betekent als er geen dieren(toch maar strontmakers!) meer gehouden worden. Neem alleen de dijken maar die door duizenden schapen onderhouden worden. Zonder vlees ook geen melk. Zonder melk is er gewoon armoede. Zonder poep geen bemesting van grond, dus ook geen opbrengst. Als je Thieme d'r gang laat gaan dan moet iedereen maar vegetarier worden. Ik denk dat iedereen wel voor zichzelf moet kunnen bepalen wat ie eet. Maar dat zal zeker geen gebakken autoband zijn.

 • no-profile-image

  gert

  zimbabwe moet een heerlijk land zijn voor de partij van de dieren,geen ovrtollige veestapel en ook geen overconsumptie van vlees

 • no-profile-image

  jan

  wel blij of niet blij met koe in de wei,dan maar auto,s in de wei en geen files meer ! dan maar een partij voor auto,s.!

 • no-profile-image

  boer Bertus

  ik denk dat thieme totaal geeen benul heeft van wat ze zegt. Ze zou zelf eens evaring op moeten doen dan praat ze wel anders!!!
  p.s. De hel partij van de dieren is nutteloos en weet niet waar ze over praten!!!!!!

 • no-profile-image

  Leo D

  NMV, bedankt voor het tegengeluid !!! Peter mijn complimenten.

 • no-profile-image

  r.v.

  nou ik heb toch liever koeien in het weiland dan auto's. alhoewel ik van mening ben dat koeien in de stal beter is voor het vee.

 • no-profile-image

  hekel aan

  Misschien maar geen 3FM meer luisteren. Want dat hebben de meeste boeren en tuinders toch op staan. Het is gewoon een sukkel en een meeloper aandachttrekker BAH verschrikkelijke vent. Georgina Verbaan ja daar kan je weinig woorden aan vuil maken die is gewoon dom. Antonie Kamerling jah kan ik weinig over zeggen maar ik weet dat van al die mensen dr maar weinig plattelandslui zijn. Tunnelvisie noemen ze dat dan wel s zien maar een ding. Geen hard werkende boer die het moet doen voor een paar dubbeltjes idereen maar kapot maken. En zelf intussen de zakken ruimschoots vullen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.