Home

Achtergrond 275 x bekeken 21 reacties

Dierenactiegroepen willen eetlust bederven

Een viertal dierenactiecomités start vanmiddag een actie om de eetlust van vleeseters te bederven.

Het Comité Dierennoodhulp, Respect voor Dieren, de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en Een Dier Een Vriend, starten voor een Albert Heijn-winkel in Amsterdam een rouwactie voor de dieren die ter gelegenheid van Kerst zijn gedood en nu in de winkelschappen liggen.

Onder het motto "Maak van een vredesfeest geen moordfeest" delen activisten rouwkaarten uit aan de supermarktbezoekers die hun kerstinkopen willen doen. Om het kerstinkopende publiek te laten zien hoe een kerstkonijn leeft alvorens het in de koeling van de supermarkt, slager of poelier belandt, wordt voor de ingang van de Albert Heijn een rij konijnenkooien opgesteld met daarbij een als confronterend bedoelde fototentoonstelling. Op de rouwkaart is te zien hoeveel dierenlevens het Kerstfeest kost.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hendrikus

  schiet wel een paar wilde konijnen,smaken ook best

 • no-profile-image

  Hijgend Hert

  Grote klasse echte dierenbeschermers en echte activisten.
  Hijgend hert heeft gezien hoe deze konijnen vetgemest worden.
  Met hun tere pootjes die gevormd zijn om op zachte grond te lopen moeten zij hun hele leven lang boordevol stress op een stukje draadgaas lopen(ter grootte van een schaakbord).
  Ontstoken voetzolen en ziekte zijn het gevolg.
  Deze misdadige dierenexploitatie is zo mogelijk nog erger dan kipjes in kooien en schurken die met nertsen zitten te knooien. Deze wantoestanden spelen zich af in donkere schuren.
  Wie dit ooit gezien heeft...als ondergetekende , die loopt vol walging de konijnenlijkjes voorbij in de supermarkt.
  Misschien moeten ze de adressen even achterhalen.
  Het dierenbevrijdingsfront
  lost dit beter op.
  Alles onder het motto: WIE NIET HOREN WIL MOET VOELEN!!!

 • no-profile-image

  gj

  Wilco, je hebt gelijk een ziek dier wordt meteen geholpen. Bij de mens gebeurt dit in het geval van 'Hijgend Hert" dus duidelijk niet. En hij moet zo te lezen wel worden geholpen.

 • no-profile-image

  hj

  Maar "t heigend hert", is het dan niet zo dat jullie juist de verkeerde insteek geven aan jullie "strijd voor de dieren". De consument zal altijd vlees blijven eten, daar ben ik zeker van. Wil je dan iets voor de dieren doen moet je bij de consument wezen, niet bij de boeren. Zorg dat de consument meer voor een product gaat betalen zodat de boer meer financiele slagkracht heeft om wat voor zijn dieren te doen. Momenteel is het zo dat de consument meer dierwelzijn wil, maar hier niet voor wil betalen! Dit geeft dus meer verplichtingen aan de boer, maar deze krijgt hier geen vergoeding voor. Dit is toch niet logisch, of zit ik er nu naast?

 • no-profile-image

  Wilco B

  Dat die zielige activisten niet wat beters te doen hebben!? Laat ze eens aan het echte werk gaan en niet een ander lastig vallen met die leugens. Tuurlijk zijn er altijd een paar boeren bij die het vee verwaarlozen maar de meeste boeren doen het met liefde voor het dier. En als een dier zich niet prettig voelde zou het ook niet zo goed presteren. Wanneer een dier ziek is wordt het meteen geholpen, gebeurt dat bij de mens ook??

 • no-profile-image

  gj

  Zou het niet kunnen zijn dat "Hijgend Hert" gewoon veehouder is. De zaak vreselijk opnaaid en vervolgens lachend de reacties afwacht?

 • no-profile-image

  henk

  dan maar een offerfeest

 • no-profile-image

  Arno

  Waarom konijn?Een heerlijke malse reerug is ook geweldig lekker met de kerst.

 • no-profile-image

  Henk

  De mijnheer die zich het "Hijgend Hert" noemt roept op het overtreden van de wet en is dus medeplichtig aan criminele praktijken. Deze mijnheer kan niet begrijpen dat de Nederlandse Veehouderij voor 100% binnen de kaders van de Nederlandse en Europese wet opereert. Er zijn in Nederland 90 controlerende instanties in de agrarische sector die dit controleren. De uitingen van het Hijgend Hert berusten dus op leugens en laster. Dit zijn we ondertussen gewend van deze veelal extreem links geëngageerde lieden, die hun mond vol hebben van diervriendelijkheid, maar ondertussen geweld niet schuwen, ben zelf naar aanleiding van een eerlijke discussie door dit schorem al eens met de door bedreigd. Zo gauw deze lieden geen argumenten meer hebben voor hun ideeën beginnen ze te schelden en te dreigen.
  Het zijn gewoon misdadigers en terrroristen, een opbouwende discussie gaat hun geestelijke vermogens te boven.
  Voor de goede orde: ik ben geen agrarier.

 • no-profile-image

  José

  Hebben die mensen niets nuttigers te doen??????

 • no-profile-image

  koen

  Man man man, is da eigenlijk zo erg bij jullie met dat dierenwelzijn? Waar zijn we mee bezig? Hopelijks waait die golf van onzin de grens nie over met de oosterwind wind die we nu hebben ! ! ! !
  Heb nog nen spreuk/gezegde daarover:
  TIS DEN BOER WIENS IJVERIG HAND UW VOEDSEL PRODUCEERD
  MAAR
  HET LOOPT VERKEERD WANNEER DIERENWELZIJNS ORGANISATIES HUN WERK NIET WAARDEERD grts

 • no-profile-image

  Leike

  Laat de consument nou eens gewoon haar of zijn keuze maken !, de consument is tegenwoordig bewust genoeg om dat zelf te bepalen zonder dat een stelletje activisten hun wil aan hen opleggen

 • no-profile-image

  Hijgend Hert

  Wilco ziet het allemaal niet zo scherp.
  Niet de activisten zijn zielig,
  die laten zich niet kisten.
  De konijnen die verplicht moeten leven onder erbarmelijke omstandigheden en tegen alle diereigen regels in ....zijn zielig.
  De botterikken als wilco, zijn als de konijnen ook ziek en ook heel erg zielig , dat dan weer wel.

 • no-profile-image

  cj

  Hijgend Hert kaart wel een probleem aan. Natuurlijk wordt er al veel gedaan door de boeren mbt dierenwelzijn. Maar de bioindustrie van de konijnfokkers is echt dierenkwelling. Kleine gazen kooitjes waar ze nauwelijks in kunnen bewegen. Hier mag best aandacht op gevestigd worden! Hijgend Hert ga zo door

 • no-profile-image

  klaas

  waarom waarschuwt t,hijgend hert de aid of de dierenbescherming niet,maar wel met aantijgingen komen naar de media ?

 • no-profile-image

  Michel

  Tonny, je heb helemaal gelijk !! Dat er nu al ongeveer 50% v/d zeugen in groephuisvesting leeft, terwijl het pas over 5 jaar verplicht is, dat hoor je niet van onze "dierenvrienden". Is natuurlijk ook wel logisch, want daar scoor je niet makkelijk mee bij de aanhang. Ook erkenning van reeds goede gedane zaken zul je nooit krijgen, want in de ogen van soorten als hijgendhert en co doe je het ook nooit goed. Dat de varkenshouderij het NH3 probleem heeft opgelost zijn ze allang weer vergeten, laat staan dat ze het ooit wisten. Zelfs als al onze dieren in een dik pak stro liggen en de veestapel met 95% is ingekrompen, hebben ze nog iets te zeuren, want dat zit gewoon in hun aard. Feit is gewoon dat alle boeren in NL koploper zijn in de wereld op het gebied van milieu, voedselzekerheid, voedselveiligheid en welzijn. Dus dat negatieve argument van dat NL te veel exporteert is nu omgebogen als een positief punt van de Nederlandse landbouw. Nederland exporteert dierenwelzijn en voedselveiligheid !!!!!! Tony, erkenning krijg je niet van boerenhaters zoals wakkerdier,hijgendhert en dat soort uitschot. Erkenning krijg je wel van de gewone man die onze producten wel waardeert en ook krijg je erkenning van al je collega’s. En daar zul je mee moeten doen, maar dat lijkt me geen probleem toch ? Wil niet zeggen dat wij niets meer doen als sector, de varkenshouderij is altijd in beweging als het gaat om innovatie. Op het gebied van castratie en diergezondheid zijn hele grote stappen voorwaarts gemaakt afgelopen jaren en mest wordt de komende jaren een zeer waardevol product om energie mee te maken als vervanger van olie. Kortom, niets aantrekken van negatieve uitlatingen en gewoon doorgaan met innoveren !!

 • no-profile-image

  Judit

  http://www.konijnen.nl/diversen/slachtkonijnen.htm
  Voor de dapperen: bezoek bovenstaande site maar eens. Dit is ook Nederland!

 • no-profile-image

  Tonny

  Het is zeer jammer dat "de dieren vrienden" nooit eens met iets positiefs naar voren komen. Laten ze eens vertellen bij de ingang van ah dat er in 2012 geen zeugen meer in boxen liggen , dat boeren veel geld investeren in het welzijn van de dieren. Dat zou voor ons boeren ook eens een bevestiging zijn dat we het goed doen. En niet het gevoel krijgen dat het toch nooit deugd wat we ook doen.

 • no-profile-image

  Jan

  Wat is het verschil tussen een konijn dat in een hok zit bij een mester of een konijn dat bij burger in de stad zit?
  Ik denk dat het verschil is dat ze bij de mester warm zitten en elke dag gevoerd worden.

 • no-profile-image

  Marcel

  Hallo Judith, Ik heb effe op je link gekeken en dus wat zie ik: Een jongen van 16 jaar klust bij in een donker schuurtje met angstvallige kooien zonder kennis van zaken en dus is er géén dierenwelzijn! Nu word dit door Judith en vele andere gezien als het voorbeeld van de konijnen houderij! FOUT, ga eens op een profesionele konijnenhouderij kijken dan zie je hoe een konijn werkelijk gehouden word en deze dieren zijn niet ziek want dan is deze konijnenhouder zo faíliet. Hier is het in een klap duidelijk waarom die linkse clubjes aanhang krijgen nl. ze willen hun eigen niet verdiepen in de agrarische sector omdat ze dan zien hoe de gehele sector eerlijk werkt! En ook in de agrarische sector is het het zelfde als in heel Nederland, Als een gekleurde man ergens iets weghaald zijn niet alle gekleurde mannen crimineel! Marcel.

 • no-profile-image

  Dorien

  Die activisten hebben geen respect voor mensen die anders denken. Als men graag een lapje vlees op zijn bord wil is het in hun ogen verkeerd. Iedereen moet volgens hun vegetarier worden. Hun gedachtegang is de enige goede. Voor mij hoeft niet iedereen vlees te eten. Zelf zal ik anderen ook niet proberen over te halen om dat wel te gaan doen. Als men geen vlees eet is dat hun vrije keus. Maar deze groep wil dat vleeseters allemaal vegetaries worden. Nou ik moet er niet aan denken, vlees vind ik lekker en zal het ook zeker blijven eten. Er zijn vele huisdieren die het slechter hebben als de dieren op de boerderij. Ze houden zich zelf voor de gek. Neem nou die vegaburgers enzo. Het moet er uitzien als vlees, dus zeg nou zelf.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.