Home

Achtergrond

Ctgb laat weer reeks dringend vereisten middelen toe

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Ctgb) heeft weer een aantal knelpunten voor volgend jaar in de open teelten opgelost.

Het college heeft dertien dringen vereiste toelatingen goedgekeurd plus één uitbreiding en zeven nieuwe toelatingen van middelen in vooral de open teelten.

Bij de nieuwe toelatingen gaat om vijf middelen voor gebruik in bieten, pootaardappelen, mais en uien. Daarnaast is een desinfectemiddel toegelaten voor gebruik in dierverblijven en is er voor ethefon een toelating voor gebruik als groeiremmer bij tulpen.

Bij de dertien dringend vereiste toelatingen van middelen gaat het onder meer om insecticiden voor gebruik in kool(zaden), om onkruidbestrijdingsmiddelen in de pot- en containerteelt, om een anti-slakkenmiddel in kool, een mijtbestrijdingsmiddel in tulpen en om insectenbestrijders in de opengronds bloementeelt.

Ook heeft een schimmelbestrijdingsmiddelen voor gebruik in de grondgebonden teelt van Spaanse pepers en de bedakte teelt van andijvie toegelaten, evenals twee insectenmiddellen voor de bedekte veredelingsteelt van allerlei groentegewassen.

Lees ook Twee nieuwe toelatingen in vollegrondsgroenteteelt

Lees ook CTGB verleent uitbreiding aan Oberon

Of registreer je om te kunnen reageren.