Home

Achtergrond 284 x bekeken

Cranberry scoort goed

In de wereld van de sappen scoort de cranberry steeds beter.

Door de heilzame werking van het besje is cranberry juice de nieuwe trend in de 'sapschappen' van de supermarkten. Bovendien laat het besje zich voor steeds meer doeleinden gebruiken.

De verkoop van cranberrysap neemt sinds 2005 toe met 25 procent per jaar, blijkt uit cijfers Ocean Spray, marktleider van deze sap in Nederland. Onderzoeken wijzen uit dat de eeuwenoude bes, die vooral in Noord-Amerika maar ook op Terschelling wordt verbouwd, allerlei positieve effecten heeft op de lichamelijke gezondheid. De bekendste is dat de cranberry zou helpen tegen blaas- en urinewegontsteking.

Omdat de consument steeds nadrukkelijker zoekt naar producten die de gezondheid bevorderen, is cranberrysap vooral als 'medicijn' erg in trek. "Vijftig procent van onze klanten koopt de juice omdat het helpt de blaas schoon te houden. De andere helft drinkt het om andere gezondheidsaspecten, zoals de grote hoeveelheid vitamine C en anti-oxidanten die in de sap zitten'', vertelt Hans Voorschuur, marketingdirecteur Ocean Spray Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.