Home

Achtergrond 1 reactie

Christiaan wint laatste Uitdaging

In de week van het "rechtrijden" is Christiaan Lenferink de winnaar geworden. Hij diepte de meeste gebruikerservaringen op en berekende heel precies de rentabiliteit van een dergelijk geavanceerd systeem voor trekkers en machines.

Een van de opdrachten was om ervaren gebruikers te interviewen en er op die manier achter te komen wat de plus- en minpunten van gps-techniek zijn. Lenferink ondervroeg twee gebruikers. Hij creëert zo voor zichzelf (en anderen) een helder beeld en vertrouwt niet op de eerste de beste bron. Een kritische houding is belangrijk voor ondernemers! Wel ontbreken bij Christiaan ideeën voor toepassingen van gps voor het eigen bedrijf. Die hadden de week "af" kunnen maken.

Lenferink berekent heel precies de rentabiliteit van het systeem en maakt ook een duidelijke keuze uit de diverse vormen van financiering (inclusief leasing). Ook de andere deelnemers maken mooi rekenwerk. Overigens vergeten ze de rentekosten mee te nemen. Een minpuntje. Ellen van de Ven komt met uitkomsten voor het systeeem op kleigrond en zandgrond. Prima. Helaas rekent ze met een erg hoge poterprijs van 44 cent.

De deelnemers hadden er duidelijk plezier in deze laatste week. Hanneke Maas komt met een goede toepassing van gps voor de varkenssector: diertransport kan er goed mee gereguleerd worden. Ze laat ook voorbeelden zien van een transporteur die er al meewerkt.

Lisa Boonman wendt zich voor haar interview tot een Canadese akkerbouwer met een areaal van 1.000 hectare. Bijzonder aan het interview is dat ze deze grote ondernemer ook laat vertellen waarom gps voor de kleinere Nederlandse collega interessant kan zijn.

Rangorde week 8: 1) Christiaan Lenferink, 2) Hanneke Maas, 3) Thijs Veltkamp, 4) Lisa Boonman, 5) Ellen van de Ven-Scheepens.

Marcel Henst

Eén reactie

  • no-profile-image

    Irma

    Hallo Marcel. Veel opdrachten en antwoorden gelezen tijdens de Uitdaging. Thijs gefeliciteerd met je reis en alle andere kandidaten met hun geldprijzen! Maar waarom konden en mochten de lezers stemmen? Wat wordt er met die stemmen gedaan? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Groetjes Irma.

Of registreer je om te kunnen reageren.