Home

Achtergrond 1 reactie

Christiaan winnaar week 7

De jury heeft Christiaan Lenferink uitgeroepen tot winnaar van week 7 van de Boerderij Uitdaging. Christiaan maakte een eenvoudige rendementsanalyse van melk- en voerrobots, en onderstreepte het belang van zorgvuldige veevoeding. Er zit veel kennis van zaken in de antwoorden van Lenferink, aldus de jury.

Week 7 van Boerderij Uitdaging stond in het teken van automatisering van een melkveebedrijf. De deelnemers konden investeren in een melkrobot en een voerrobot. Voor bijna alle deelnemers geldt dat ze gedetailleerde berekeningen hebben gemaakt. Op hoofdlijnen kloppen ze.

Ook geldt voor alle deelnemers dat ze aarzelen over de exacte rol van de ondernemer op een bedrijf met geautomatiseerde systemen. Ondanks de robotisering kiezen ze er in veel gevallen toch voor om de vrijgevallen uren te besteden aan handwerk. De jury had in deze week liever gezien dat de deelnemers een stapje terug hadden gedaan. En dat ze de stap hadden gemaakt van toegewijd vakman naar innovatieve manager c.q, ondernemer. Op een bedrijf als het grote voorbeeldbedrijf moet de boer ervoor waken dat hij de grote lijnen niet uit het oog verliest en dat hij zijn capaciteit slechts inzet voor laag renderende arbeid.

Jury-rangorde week 7: 1) Christiaan Lenferink, 2) Ellen van de Ven-Scheepens, 3) (ex aequo) Hanneke Maas, Thijs Veltkamp, 5) Lisa Boonman

Marcel Henst

Eén reactie

 • no-profile-image

  Ben

  Cristiaan, Proficiat met het behalen van de week winnaar nog even vol houden
  je doet het goed

  succes voor deze week

  groetjes het bilanx taem

Of registreer je om te kunnen reageren.