Home

Achtergrond 154 x bekeken

China staat meer buitenlandse investeringen toe

China stelt een verhoging voor van het plafond voor buitenlandse investeringen in Chinese effecten naar 30 miljard van de huidige grens van 10 miljard dollar.

Hiermee wil de Chinese regering de toegang tot de kapitaalmarkten in het land voor buitenlandse investeerders verder vergroten.

Dat meldde de Chinese toezichthouder op buitenlandse investeringen SAFE zondag op zijn website. Buitenlandse banken zoals UBS en Credit Suisse hadden al eerder aangedrongen op ruimere investeringsmogelijkheden in 's werelds snelst groeiende markt.

De mededeling van de Chinese autoriteiten loopt vooruit op de besprekingen volgende week tussen de Chinese regering en een Amerikaanse delegatie onder leiding van de Amerikaanse minister van financiën Henry Paulson.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.