Home

Achtergrond 213 x bekeken 9 reacties

China gaat dieren 'humaner' afmaken

China gaat dieren humaner afmaken om dierenleed te beperken, berichtte het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag.

Het land wordt nauwkeurig in de gaten gehouden na een reeks schandalen in de voedselproductie en -export.

De provincie Henan heeft de nieuwe maatregelen al ingevoerd. Zo krijgen dieren eerst een verdovende stroomstoot voordat ze worden afgemaakt en worden varkens niet meer met elektrische stokken bij elkaar gedreven, maar met plastic prikstokken.

China is de grootste producent en consument van varkensvlees ter wereld. Ook worden honden voor het vlees gehouden en beren voor hun gal, aldus diverse dierenorganisaties. China krijgt veel kritiek op de wrede behandeling van dieren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  r.v.

  in china staat de mens tenminste nog boven het dier. iets wat in nederland al niet meer het geval is.... hoe spijtig het ook is! de verandering zal hier ook wel weer komen

 • no-profile-image

  Guus

  Tjah, niet echt slim wim.

 • no-profile-image

  roel

  hoe is met de cavia,s die bij langelo (dr) in een een sloot gevonden zijn,van sommigen waren de oren af gebeten .welke caviaboer kan dat gedaan hebben?moet wakker dier weten

 • no-profile-image

  aidan

  wakker dier,ik ben een echte dierenliefhebber en ook mij schieten af en toe de tranen in de ogen bij de diverse berichten maar bij mij schieten ook de tranen in mijn broek als ik jou commentaar steeds lees.Jij reageert net zo extremistisch als een geboren Taliban
  dat je een mening hebt Okay,helaas hebben zaken altijd twee kanten en zou het best leuk zijn als jij ook eens probeert om alle kanten te bekijken voordat je in de wilde weg wat roept

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Aidan, een wakker dier onderzoekt (bijna) alle foute bioindustrieele dingen.
  Ik kan er inmiddels een heel treurig liedje van zingen.
  Ga ik niet doen, want jij hebt het kennelijk nu al in je broek gedaan.
  Een wakker dier schrijft met een lach en een traan.
  Als gezegd, ik onderzoek....
  en behoud het goede,
  VOOR de dieren wel te verstaan.
  Die kant belicht ik met kleur.
  De andere kant wordt hier tot in den treure belicht.
  Die kant is triest en grijs,
  vaak met een zwarte rand.
  Dierenwelzijn komt zelden uit een boerenhand.
  Een wakker dier komt van het platteland.
  Ik ken de boerenkant aidan.
  Ook heb ik genoeg van de wereld gezien, om afstand te kunnen nemen van een en ander.
  Meermaals heb ik hier gevraagd, om mij door jullie beroepspublicisten op mijn bek te laten gaan.
  Jouw inzending heb ik gelezen omdat er maar 8 taalfouten inzitten.
  Dat is de ondergrens voor mij.
  Dan is het nog leesbaar en ga ik er vanuit dat de persoon in kwestie, in staat is zelf de veters van zijn schoenen te strikken.
  Ik kan mij niet voorstellen dat iemand die tijdens de nederlandse les niet opgelet heeft...verder voor de rest wel zo goed oplet.
  Toch heb je ten dele gelijk,
  ik schrijf randje kantje.
  Dat roept reactie op en dat is ook de bedoeling van dit forum.
  De scheldpartijen en verkapte bedreigingen die ik over mij heen krijg, doen mij niets, zij glijden langs mij heen.
  Af en toe wordt er een inzending van mij verwijderd.
  Ook geen probleem.
  Ik kan hier gelijk wie dan ook, van repliek dienen met mijn scherpe pen.
  Daarbij hoef ik mij niet te bedienen van te grof taalgebruik of persoonlijke bedreiging.
  Heel zelden krijg ik een spitsvondige reactie op mijn bord, daar ben ik blij mee.
  Overigens is het zo Aidan, dat kritiese inzendingen van bijv. Kubelink, Judit, Ms.Beastly enz.,
  ook bepaald geen warm onthaal vinden bij de boerenboys.

 • no-profile-image

  Lambal

  Wakker dier uit weidestein, prachtig zoals je probeerd om de boeren in het verweer te laten komen. Je zou er bijna zelf in gaan geloven. Volgens mij lig je de hele dag te niksen of te verzinnen welke onzinnige reactie je nu weer kunt schrijven. Voor velen zou het nu duidelijk moeten zijn dat we in Europa toch al veel verder zijn diegene die wel werken en vlees eten gerust kunnen zijn.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Wat een unieke gelegenheid voor de nederlandse dierenexploitanten om massaal te protesteren tegen het gesol met beren en het walgelijke gedoe met honden.
  Boeren houden toch zo van dieren?
  Dat schreeuwen ze hier dagelijks op het forum.
  Dit is uw kans om de mensen te wijzen op uw goede bedoelingen.
  Hier kunt/wilt u niet tegen concurreren.
  Daarom met man en paard voor de wagen en laat horen dat u niet als dierenbeul bent geboren.
  Ga protesteren en start een actie :
  NEDERLANDSE BOEREN OVER HUN TOEREN VANWEGE DE MISSTANDEN IN ANDERE LANDEN!
  ................................................................................Laat maar eens zien dat jullie ook daadwerkelijk verder kijken dan de eigen schuur.
  Laat maar eens zien dat jullie geen wakker dier of partij voor de dieren nodig hebben, om (weliswaar als belanghebbende) ook eens gezamelijk te protesteren.
  Nee niet op dit forum.
  Trek aan de publicitaire bel.
  U weet inmiddels hoe de dierenbeschermers dat doen, dus doe ook zo dan doet u het goed.
  Ik wacht af en zie wel wat het wordt.......actie nu of toch weer koppen in het zand en wegkijken want, "het zijn niet onze dierenlijken".
  Dag hypocriete boeren en zijlijners....ik hoor nog van u!

 • no-profile-image

  Diertje

  Laat de PvdD zich hier eens druk om maken !

 • no-profile-image

  wim

  wakker dier is nog nooooooooit op een boerderij geweest.100 procent zeker weten. Wat een onnozele randdebiel met zijn geschreeuw op dit forum.Ik las iets over pilletjes jonkje, nou neem ze maar weer in. En ga dan eens op een boerderij kijken, daar knap je van op. Heb je daarna geen pilletjes meer nodig. Maar ja he clupje randdebielen bij elkaar die elkaar opjuten over dingen die op een gangbaar bedrijf niet voor komen.(er zijn altijd uitzonderingen, maar ik verzeker je niet zo wakker dier, die zijn wij als agr.sector het liefst vandaag nog kwijt) En vaak halen zulke schrijnende gevallen(minder dan 0.5procent)het nieuws.Maar jij bent ook zo een geval. Jij hebt je goudvis en je cavia ook dood laten gaan.in verband met je geestelijke afwijking kon je er niet voor zorgen. En nu probeer je je geweten af te kopen door als een randdebiel over dingen iets te roepen waar je geen sikkepit van af weet. Stumpert!!!!!!!!!!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.