Home

Achtergrond 206 x bekeken 1 reactie

Chicago wil geen kippen in stad

Het bestuur van de Amerikaanse stad Chicago wil kippen gaan verbieden.

Dat melden plaatselijke kranten. De hennen en hanen zorgen voor veel geluids- en stankoverlast in de 'Windy City'.

Uiteraard lokt dit op handen zijnde verbod veel protest uit bij kippenliefhebbers in de stad. "Het zijn fantastische huisdieren", roept een bewoner tegen persbureau AP. "Ze nemen weinig ruimte mee, ze zijn aanhankelijk en je krijgt er nog gratis lekkere, gezonde eieren van ook."

Hoeveel kippen Chicago huisvest is niet duidelijk. Wel zijn de laatste jaren twee keer materialen voor kippenhokken verkocht, wat wijst op een verdubbeling. De gemeente Chicago heeft dit jaar wel 700 klachten over kippen in de stad binnengekregen.

Twee kleinere steden elders in de Verenigde staten hebben al een dergelijk verbod.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bokke

    tok tok tokketokketok

Of registreer je om te kunnen reageren.