Home

Achtergrond

Chávez zegt gewoon op te stappen in 2013

De Venezolaanse president Hugo Chávez stapt op in 2013 wanneer zijn ambtstermijn afloopt.

Dat zei hij vandaag (lokale tijd) op een bijeenkomst in de hoofdstad Caracas. Het was voor het eerst dat de president reageerde op de nederlaag van het referendum afgelopen zondag. Toen gaf een nipte meerderheid van de kiezers aan de grondwet niet te willen wijzigen.

"De hervormingen hebben het niet gehaald, dus zal ik in 2013 opstappen'', zei hij. Tot de laatste dag van mijn mandaat zal ik keihard voor het land werken, voegde de president eraan toe.

Chávez liet ook weten de grondwetswijziging opnieuw in stemming te willen brengen. Als 15 procent van de stemgerechtigden een petitie ondertekent, moet de regering zich opnieuw over het plan buigen, aldus de BBC.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.