Home

Achtergrond

Certificering NAK voor op vorig jaar

De keuringsdienst NAK loopt voor op vorig jaar met de certificering van akkerbouwgewassen.

Dit blijkt uit het voorlopige overzicht over de maand december. Met name de certificering van pootaardappelen loopt voor op die van vorig jaar. Dit komt voor een groot deel door de vroege oogst. Per 1 december was ruim 132.000 ton gecertificeerd, tegenover bijna 116.000 ton vorig jaar.

Van wintertarwe was bijna 14.000 ton zaaizaad gecertificeerd, bijna 1.000 ton minder dan vorig jaar. Van wintergerst was 214 ton gecertificeerd. Dat was ruim 100 ton, of een derde, minder dan in 2006. De hoeveelheid gecertificeerde winterrogge was begin december ruim 100 ton groter dan een jaar geleden.

Van vezelvlas was bijna de dubbele hoeveelheid van vorig jaar gecertificeerd, ofwel 50 ton. Voor een aantal kleinere gewassen ontbreken de certificeringsgegevens nog. Bij voorbeeld van haver, erwten en van bonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.