Home

Achtergrond 425 x bekeken 3 reacties

Cao-lonen landbouw stijgen meest

De cao-lonen stijgen tot nu toe dit jaar het hardst in de landbouw, visserij, vervoer, communicatiesector en andere dienstverleners.

In deze branches krijgen de werknemers er gemiddeld 2,3 procent salaris bij. In de industrie is de contractloonstijging het kleinst met 1,4 procent. Dat blijkt uit de Najaarsrapportage cao-afspraken 2007, die minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Gemiddeld stijgen de lonen in de 122 cao's, waarover werkgevers en vakbonden tot nu toe een akkoord hebben gesloten dit jaar, met 1,9 procent. Vorig jaar bedroeg de loonstijging 1,8 procent.

De minister stelt vast dat de loonstijging over de hele linie "ook dit jaar'' weer een redelijk gematigd beeld laat zien. De cijfers over de salarissen zijn voorlopig en individuele loonsverhogingen zoals periodieken en promoties zijn niet meegenomen. Definitieve cijfers over dit jaar worden in de zomer van 2008 verwacht.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  C.H.Braas

  wat is op het moment eigenlijk het juisten loon van een 50 jarige met een dienst jaren van30 jaar

 • no-profile-image

  Grensboerke

  De CAO van de politie is zeker nog niet meegenomen in dit onderzoek. Ik kan me niet voorstellen dat we dan nog spreken over de hoogste van 2,3 procent. Maar als je belastinggeld kunt weggeven, dan is dat altijd makkelijker dan dat je het zelf moet verdienen.

 • no-profile-image

  xx

  wij moeten het met 1,8 % doen en de agri top 50 doet het nog niet voor 18 %,laat staan voor 28 % verbetering van hun salaris
  Wij hebben dan ook maar een woord zakkenvullers van onze steeds dikkere zweetdruppels

Of registreer je om te kunnen reageren.