Home

Achtergrond 213 x bekeken 1 reactie

Campina verliest bijna 200 leden

Het zuivelconcern Campina verliest per 1 april volgend jaar 189 leden met 100 miljoen kilo melk.

Zij hebben hun lidmaatschap op 1 oktober van dit jaar opgezegd en keren niet op dat besluit terug. Enkele tientallen leden hebben hun besluit om hun lidmaatschap bij Campina op te zeggen teruggedraaid. Zij hadden een bedenktermijn van 8 weken na hun opzegging.

Van de 189 opzeggers komen er 93 uit Nederland, 79 uit Duitsland en 17 uit België. Campina heeft vanaf 1 april volgend jaar ruim 7.000 melkveehouders in Nederland, Duitsland en België, die samen zo’n 3 miljard kilo melk per jaar leveren.

Eén reactie

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Omdat er wereldwijd een structureel tekort is aan melk- en melkproducten,mogen we van Campina verwachten dat ze ook haar prijzen verhoogt voor de melkveehouders. Of zou er ook, net zoals het vermoeden in DLD was,sprake zijn van prijsafspraken???

  Zie persbericht Telegraaf dd. za 18 aug 2007: ''De Duitse mededingingsautoriteit, het Bundeskartellamt, onderzoekt of er verboden prijsafspraken zijn gemaakt door zuivelondernemingen.''

  Dat we het van het PZ ook geen steun hoeven te verwachten blijkt uit de uitspraak van Willem Koops (Productschap Zuivel): ''Als de Nederlandse melkveehouderij qua kostprijs niet concurrerend (meer) is, dan zou de zuivelindustrie gemakkelijk melk van elders kunnen gaan kopen.'' Bron:Duurzaamheid: troef of handicap voor de melkveehouderij? Verslag van een studiemiddag op 13 oktober 2006 Mei 2007, Stuurgroep Technology Assessment Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit .

  Geplaatst door melkveehouder , Elsendorp

Of registreer je om te kunnen reageren.