Home

Achtergrond 169 x bekeken

Cadbury Schweppes verhoogt verwachtingen omzet

Het Britse Cadbury Schweppes, 's werelds grootste producent van snoepgoed, heeft dinsdag zijn omzetverwachtingen voor snoepgoed voor heel 2007 verhoogd.

Het bedrijf denkt dat de vergelijkbare omzetgroei dit jaar uitkomt boven een in juni verwachte omzettoename met 4 tot 6 procent. Dit is te danken aan een sterke verkoop van kauwgom in de Verenigde Staten en chocolade in Groot-Brittannië. Ook verwacht Cadbury Schweppes een iets hogere winstmarge bij de snoepgoedactiviteiten. Het bedrijf maakt onder meer Dairy Milk-chocolade en Stimorol-kauwgom.

Het concern zei verder dat de geplande afsplitsing van de Amerikaanse frisdrankentak (met de merken 7UP en Dr Pepper) op schema ligt. De divisie wordt begin 2008 naar de beurs in New York gebracht. Cadbury Schweppes zag in oktober af van een verkoop van het onderdeel wegens de problemen op de kredietmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.