Home

Achtergrond

CNV onderzoekt werksituatie bij Aldi

CNV Dienstenbond gaat de werksituatie bij de supermarktketen Aldi onder de loep nemen naar aanleiding van klachten van werknemers.

De bond lanceert onder meer een digitale enquête om te onderzoeken hoe ernstig de problematiek is.

Volgens de CNV Dienstenbond geven tientallen werknemers van Aldi onder meer aan regelmatig met slechts twee of drie collega's verantwoordelijk te zijn voor een hele winkel. Dat verhoogt niet alleen de werkdruk maar geeft ook een gevoel van onveiligheid, aldus de bond.

Dergelijke meldingen van Aldi-werknemers zijn volgens CNV Dienstenbond niet nieuw. De bond zegt de klachten al eerder te hebben voorgelegd aan de directie, maar die leek de zaak niet serieus te nemen. CNV-bestuurder Agostino di Giacomo Russo noemt de houding van de Aldi-directie "klassiek''. Aldi wil volgens hem "winstmaximalisatie ten koste van de werknemers''. Dat is slecht voor de werknemers, de service en op lange termijn voor het bedrijf zelf, aldus de vakbondsbestuurder.

Aldi reageerde vandaag verbaasd op de zorgen van CNV. Directeur Harm Peter Wijnstok van Aldi-Ommen, die optrad als woordvoerder, zei niets te herkennen van de zaken die CNV aanstreepte. Aldi is 'lean and mean' aldus Wijnstok, en er zijn volgens hem altijd mensen die vinden dat ze te hard moeten werken. "Aldi heeft meer filialen geopend, waardoor bestaande winkels minder omzet draaien. Daarom staat er soms ook minder personeel in de winkels.'' Maar klachten zegt Wijnstok niet te hebben gehoord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.