Home

Achtergrond 2 reacties

CDA wil opheldering over Nederlands melkpoeder

Het CDA wil meer weten over berichten dat Nederlands melkpoeder volgens Japans onderzoek mogelijk bij dertien koeien in Japan de gekkekoeienziekte heeft veroorzaakt.

Japan telt 33 gevallen van de gekkekoeienziekte BSE. De CDA-Kamerleden Henk Jan Ormel en Joop Atsma hebben daarover vandaag opheldering gevraagd bij de ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Gerda Verburg (Landbouw). Ze willen horen hoe de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) hierover denkt en vragen zich af of de Nederlandse bewindslieden erover gaan overleggen met hun Japanse collega's.

Het is overigens niet de eerste keer dat Japan beschuldigend richting Nederland wijst, want in 2002 gebeurde dat ook al.
"Als het melkpoeder de oorzaak is van deze gevallen van BSE, hoe is het dan mogelijk dat er in Nederland geen besmetting heeft plaatsgevonden?'', vragen de CDA'ers zich af. Ze zijn tevens benieuwd naar de laatste stand van zaken in wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van BSE.

BSE zorgde eind jaren negentig voor grote onrust. Groot-Brittannië mocht vanaf 1996 lang geen rundvlees exporteren naar de Europese Unie nadat was gebleken dat veel Britse koeien waren besmet met de gekkekoeienziekte. Sindsdien mogen geen risico-organen en koeienbotten meer worden verwerkt in diervoer. De organen mogen ook niet voor menselijke consumptie worden gebruikt. Als mensen besmette producten eten, kunnen ze daar de hersenziekte Creutzfeldt-Jakob van krijgen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hennie Elzink

  Bestaat er geen mogelijkheid dat melkpoeder uit oost-europa hier is ingevoerd en gemengd is met nederlands poeder,misschien is dat het onderzoeken waard.

  hennie,deurningen

 • no-profile-image

  jccpolvogza

  7cbYwG xzmycbpgxnsf, [url=http://ulblkffvulqq.com/]ulblkffvulqq[/url], [link=http://faptmtynfyij.com/]faptmtynfyij[/link], http://ccfmtdsysrkq.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.