Home

Achtergrond 1 reactie

CDA wil minder valse weeralarmen

Het CDA wil het aantal valse weeralarmen omlaag brengen. Het weerbureau van de staat, het KNMI, moet eerst andere weersvoorspellers gaan raadplegen voordat het deze ernstige waarschuwing afgeeft.

Dat zegt Tweede Kamerlid Joop Atsma. De CDA'er bevestigt daarmee een bericht in het AD. Volgens Atsma loopt de economie bij elke vals weeralarm een schade op van minstens tientallen miljoenen euro.

Bovendien zijn mensen bij elke valse waarschuwing minder geneigd om een volgend alarm voor storm, sneeuw of gladheid serieus te nemen. Volgens Atsma bleken dit jaar drie van de vijf weeralarmen van het KNMI niet te klopppen.

Hij wil daarom dat het KNMI met commerciële weerbureaus als Meteo Consult en Piet Paulusma gaat overleggen. Alleen als deskundigen van verschillende weerinstituten het eens zijn, moet vervolgens een weeralarm worden afgegeven. Volgens Atsma waren de commerciële voorspellers het destijds niet eens met de waarschuwingen die vals bleken te zijn.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    goos

    Stel: Het wordt slechtweer, maar eigenlijk niet zo slecht dat slechtweer alarm afgegeven behoeft te worden, maar het wordt wel slechter dan was voorzien. (zoals Oudjaarsnacht met de dichte mist)
    Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Of registreer je om te kunnen reageren.