Home

Achtergrond

Busje propvol Polen

De politie heeft gistermiddag op de Bundersweg in Veghel een personenbusje aangehouden met daarin 27 Polen.

Dat zei een woordvoerder vandaag. Het personenbusje waarin maximaal twaalf personen mogen, werd bestuurd door een 30-jarige Pool. Naast hem zaten nog twee landgenoten. Achterin zaten, op elkaar gepropt en zonder enige bewegingsruimte, nog eens 24 mannen met de Poolse nationaliteit.

Geen van de inzittenden kon zich legitimeren. Ze werden overgebracht naar het politiebureau. Alle identiteitspapieren zijn korte tijd later op het bureau afgeleverd waarna iedereen is vrijgelaten. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt. Ook de eigenaar van de personenbus kreeg een boete omdat de auto technisch niet in orde was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.