Home

Achtergrond

Brussel inspecteert fruitimporteurs

Inspectiediensten van de Europese Commissie hebben deze week invallen gedaan bij importeurs en producenten van exotisch fruit.

De bedrijven hebben mogelijk een illegaal kartel gevormd, vermoeden de diensten van EU-Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie).

De invallen zijn een eerste stap in onderzoeken naar kartels van bedrijven met illegale prijs- of marktafspraken. De Commissie wilde vandaag niet zeggen bij welke bedrijven of in welke landen de invallen plaatsvonden.

Commissaris Kroes heeft dit jaar al een recordbedrag van ruim 3 miljard euro aan boetes opgelegd wegens illegale kartels. Betrokken bedrijven zijn onder meer Heineken, Telefonica, Sony, Siemens en Mitsubishi. Vorig jaar inde Kroes 1,8 miljard euro aan boetes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.