Home

Achtergrond

Boskoop gaat kamerverhuur intensiever controleren

De gemeente Boskoop gaat strenger controleren bij huiseigenaren die kamers verhuren aan Oost-Europese werknemers.

Volgens de gemeente is in deze panden regelmatig sprake van onveilige woonsituaties en van overbewoning en uitbuiting van huurders.

Dit zorgt voor toenemende druk op de openbare orde en veiligheid. De gemeente gaat daarom meer toezicht houden en actiever handhaven, om zo de overlast te verkleinen, en de veiligheid en kwaliteit van de verhuurpanden te verbeteren.

De handhavingaanpak richt zich op bestaande panden die in 2005 al zijn gecontroleerd. Momenteel staat de gemeente kamerverhuur in deze panden toe, mits ze aan bepaalde eisen zoals brandveiligheid voldoen.

Vorige maand heeft de gemeente besloten geen nieuwe kamerverhuurpanden toe te staan. De druk op de openbare orde en veiligheid wordt volgens de gemeente te groot als er nog meer kamerverhuurpanden bij komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.