Home

Achtergrond 263 x bekeken

Boeren protesteren tegen verbod koudmerken

Ruim 300 melkveehouders protesteerden gisteravond in het Abe Lenstra-stadium in Heerenveen tegen het voorgestelde verbod op het koudmerken ofwel vriesbranden van melkkoeien.

Op de protestbijeenkomst kwamen niet alleen Friese melkveehouders af, maar ook collega's uit Groningen, Noord-Holland, Overijssel en Drenthe. De protesterende melkveehouders gaan binnenkort met de LTO-vakgroep Rundveehouderij om de tafel om te praten over het verbod op het koudmerken.

De laatstgenoemde vakgroep had het verbod op het koudmerken of vriesbranden niet op haar prioriteitenlijstje staan. "Ik heb begrepen dat veel veehouders in het noorden van het land het koudmerken nog toepassen. We gaan nu met de protesterede melkveehouders bekijken wat we aan het verbod op het koudmerken kunnen doen", zegt Siem Jan Schenk, voorzitter van de LTO-vakgroep Rundveehouderij. Hij was gisteravond aanwezig op de protestbijeenkomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.