Home

Achtergrond 274 x bekeken

Biologische landbouw Brabant zit in de lift

De biologische landbouw in Noord-Brabant zit in de lift.

Tussen 2003 en 2006 groeide het biologisch areaal met 65 procent, wat neerkomt op een toename met 2.253 hectare.
Hoewel het marktaandeel van biologische producten beperkt blijft, is als gevolg van de stijgende consumentenvraag sprake van schaarste.
Grootste uitdaging voor de provincie is daarom agrariërs te motiveren om te schakelen naar duurzame bedrijfsvoering.
De aandacht voor biologische producten blijkt vruchten af te werpen. De provincie Noord-Brabant is met partners en landbouw bijzonder actief. De groei in consumentenvraag voor biologische producten is gestegen van 3 procent in 2005 naar 15 procent in de eerste helft van 2007.
De provincie wil inspelen op de veranderende marktomstandigheden, zo blijkt uit het Plan van Aanpak Biologische Landbouw 2008–2011, waarvoor jaarlijks 231.985 euro beschikbaar is. Zo wordt ingezet op versterking van de biologische landbouw in gebieden, waar landbouw en andere functies zoals natuur, landschap, recreatie en drinkwaterwinning sterk met elkaar verweven zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.