Home

Achtergrond

Bijna helft viert jaarwisseling thuis

Bijna de helft van de Nederlanders (49 procent) viert oud en nieuw thuis. Bijna een op de vier zit bij vrienden terwijl 12 procent nog niet weet waar de jaarwisseling wordt doorgebracht.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Staatsloterij onder 711 mensen, waarvan de resultaten donderdag bekend zijn gemaakt.

Tv-kijken (45 procent), eten (37 procent) en gezelschapsspelletjes spelen (30 procent) zijn daarbij de populairste bezigheden. Volgens de onderzoekers leverde de vraag met welke BN’er de mensen het nieuwe jaar in zouden willen gaan een bonte lijst met namen op, al was er een lichte voorkeur voor Gordon en/of Gerard Joling.

Van de ondervraagden meldde 87 procent daadwerkelijk oud en nieuw te gaan vieren, terwijl 10 procent het nog niet weet. Bijna driekwart (70 procent) vertelde geen goede voornemens te hebben voor volgend jaar. Van de 25 procent van de ondervraagden die dat wel hebben, zei 42 procent gezonder te willen gaan eten, beweert 36 procent meer te zullen sporten en minder te stressen en stopt 22 procent met roken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.