Home

Achtergrond 197 x bekeken

Bietenras Silotta is goed bestand tegen onkruid

Het bietenras Silotta van veredelingsbedrijf Hilleshög komt goed uit de bus bij het onderzoek van Proefboerderij 't Kompas in Valthermond.

In het onderzoek stonden de effecten van onkruid op de belangrijkste suikerbietenrassen centraal. Het verschil in bladhoeveelheid en de bladstand werden getoetst. In deze praktijkproef, die representatief voor het Noordoosten, is gebleken dat bij het begin van het groeiseizoen tot juli het ras Silotta een zeer gunstige onkruidonderdrukking heeft getoond door een combinatie van het frisgroene gezonde loof en de vroegere grondbedekking.

Binnenkort moeten de rassen worden gekozen voor het nieuwe seizoen. Hilleshög is het suikerbietenveredelingsbedrijf van Syngenta Seeds. Dit bedrijf stelt dit seizoen de rassen Silotta (rhizomanie-resistent) en Heracles (zowel rhizomanie- als rhizoctoniaresistent) beschikbaar. Silotta is vooral geschikt voor telers in het noordoosten van het land. Op Veenkoloniale-, dal- en veengronden doet Silotta het goed. Dit ras heeft een hoog waarderingscijfer voor vroegheid grondbedekking.

Of registreer je om te kunnen reageren.