Home

Achtergrond 250 x bekeken

Bhutto in mausoleum begraven

De Pakistaanse politica Benazir Bhutto is vandaag begraven in het mausoleum van haar familie in de provincie Sindh.

Een grote menigte deed de gisteren in Rawalpindi vermoorde Bhutto uitgeleide. De auto met de kist reed van een vliegveld naar het familiegraf in het dorp waar de familie Bhutto vandaan komt, Garhi Khuda Bakhsh, circa driehonderd kilometer ten noordoosten van Karachi.

Bhutto werd begraven naast haar vader, de stichter van de Pakistaanse Volkspartij (PPP), Zulfikar Ali Bhutto. De militaire couppleger Zia ul-Haq liet hem in 1979 ophangen. Tienduizenden zijn naar het dorpje gekomen om afscheid te nemen van de vrouw uit een relatief progressieve politieke dynastie die de hoop op een stabiele sociale democratie heeft belichaamd.

Bij onlusten en gewelddaden sinds de moord op Bhutto zijn meer dan dertig doden gevallen. Dit berichtten vandaag de autoriteiten in het land.

De meeste slachtoffers, 23 in getal, vielen in de zuidelijke provincie Sindh, waar de familie Bhutto vandaan komt en waar Bhutto is begraven. Acht mensen kwamen om het leven bij een bomaanslag in de North West Frontier Province en in de provincie Punjab viel één dode bij ongeregeldheden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.