Home

Achtergrond 142 x bekeken

Beurzen Azië vertrouwen op economie VS

De beurzen in het Verre Oosten zijn de eerste dag van de week positief doorgekomen.

De beleggers toonden zich ingenomen met een nieuw cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Dat leidde maandag in Azië vooral bij technologiefondsen tot koersstijgingen.
Vrijdag bleek dat het vertrouwen van de Amerikanen in de economie vorige maand met 1,1 procent is gestegen. Dat cijfer was hoger dan analisten hadden verwacht. Beleggers hopen dat de Amerikanen het geld de komende tijd flink laten rollen. Daar kunnen bedrijven als Canon en Samsung van profiteren.
In Seoul was Samsung toonaangevend. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant pakte ruim 3 procent en had daarmee een belangrijk aandeel in de stijging van de Kospi-index. Die ging 2,2 procent omhoog en sloot op 1919,47 punten. In Taiwan was branchegenoot Hon Hai, leverancier van Apple, in trek bij de handelaren.
Qua volume had de Aziatische handel niet al te veel om het lijf. In onder meer Tokio en Bangkok was de beurs gesloten, terwijl in Hongkong en Sydney de dag niet werd volgemaakt. De beurs in Hongkong eindigde met een winst van 1,8 procent op 28.128,80 punten. Sydney ging er 1,3 procent op vooruit en sloot

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.