Home

Achtergrond 3 reacties

'Beste prijzen Noordwest-Europa'

De zuivelbedrijven Campina en Friesland Foods willen na hun fusie de beste melkprijs van Noord-West Europa uitbetalen.

Die ambitieuze doelstelling uitte Sybren Attema, voorzitter van de ledenraad van Friesland Foods vandaag op een persbijeenkomt, waarin beide bedrijven hun intentie tot een fusie bekend maken

De beste melkprijs van Campina en friesland Foods moet ontstaan uit de fusievoordelen van beide bedrijven. Zij willen gezamenlijk aan de ene kant kosten besparen en aan de andere kant een sterk positie krijgen op de afzetmarkten voor zuivelproducten.

"Het wordt een uitdaging voor Campina en Friesland Foods om het verband tussen zuivelondernemingen en de 17.000 leden gaan organiseren. Zij moeten de voordelen van de fusie uit de markt zien te halen. Als hen dat lukt, kunnen zij een nog betere melkprijs betalen. Dat is ook van belang voor de melkveehouders, die hun melk aan andere zuivelondernemingen dan die twee leveren", zegt Siem-jan Schenk, voorzitter van de LTO-vakgroep Rundveehouderij.

Hij vindt het een goed streven van beide zuivelondernemingen om de beste melkprijs in de regio uit te betalen. "Incidenteel zullen zuivelbedrijven, die speciaalproducten maken, zoals Cono Kaasmakers en DOC Kaas betere melkprijzen uitbetalen.Campina en Friesland Foods betaalden tot nu toe al goede melkprijzen uit. Zij betaalden 3 tot 4 procent meer melkgeld dan het Europese gemiddelde. Misschien kunnen zij die meerprijs verhogen." Door de fusie willen de bedrijven slagvaardiger zijn op de internationale markt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geen gerrit

  hoi, en nu nord milch nog

 • no-profile-image

  zuiver zuivel

  hoe groter hoe idioter!
  Hoge fusiekosten en gouden handdrukken en nog weer duurdere (en meer ) topmannen in het nieuwe concern .
  en de boer wordt nu pas echt grondstoffenleverancier en financierder van alle avonturen in het buitenland

 • no-profile-image

  Wim

  Blij maken met een dood vogeltje??? Waren het niet ARLA en NORDMILCH die met de zelfde berichten kwamen na de fusies en nu maar amper met de melkprijs mee kunnen komen.Momenteel betalen vele kleine zuivelbedrijven een aanzienlijk hogere melkprijs dan de grote zuivelondernemingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.