Home

Achtergrond 172 x bekeken

Beloning topman stijgt fors

De beloning van topmannen en -vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven is met 44 procent gestegen. Verdiende de CEO van een bedrijf in 2005 nog gemiddeld 2,5 miljoen euro, vorig jaar kwam dit het totale beloningspakket uit op 3,6 miljoen euro.

Dat blijkt vandaag uit onderzoek van de Erasmus Universiteit en adviesbureau Hewitt Associates. De financieel topman van een gemiddeld bedrijf zag zijn beloning minder hard stijgen (7 procent meer). Voor de overige leden van de raad van bestuur bleef de waarde van het beloningspakket nagenoeg gelijk.

De samenstelling van het pakket van de topman veranderde ook. De kortetermijnbonus werd veel belangrijker. Bovendien zijn de bonusregelingen volgens de onderzoekers complexer geworden. De trend is om steeds meer financiële prestatiemaatstaven te gebruiken binnen bonusregelingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.