Home

Achtergrond 2 reacties

Belgen betogen tegen dure aardappelen en uien

In Brussel hebben zaterdag ongeveer twintigduizend mensen betoogd tegen de stijgende prijzen en de dalende koopkracht. Tegenover tv-camera's klaagden mensen onder meer over dure aardappelen en uien.

De betogers riepen de politici op zich bezig te houden met de problemen van de mensen. België zit al meer dan een half jaar zonder echte regering sinds de verkiezingen van 10 juni. Sindsdien zijn de politieke partijen er niet in geslaagd een nieuwe regering te formeren.

,,Noem het een noodregering, noem het een interim-regering. Noem het gelijk wat. Zolang er maar dringend een beleid komt dat bezig is met de echte problemen van de mensen'', zei de voorzitter van een van de vakbonden die het initiatief voor de betoging hadden genomen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  John ramaker

  Dhr. Cools bedankt voor de aanvulling. Evenwel kwamen hier in Nederland gisteravond in het nieuws op tv wel reacties van consumenten op de prijzen. Zij hebben blijkbaar het bericht van Test Aankoop anders gelezen dan bedoeld.

 • no-profile-image

  Romain Cools

  De reactie in de media met betrekking tot de aardappelprijs kwam niet van consumenten, maar wel van de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop, die zich baseerde op een studie die de prijsevolutie vergeleek van tal van levensmiddelen tussen 1 januari 2006 en 1 augustus 2007. Deze periode overbrugt niet minder dan 3 seizoenen, waarbij de winkelprijs in augustus bovendien ook overwegend ingevoerde (duurdere) aardappelen betreft.
  Test Aankoop heeft intussen de interpretatiefout ingezien, immers op vandaag is de aardappelprijs in de winkel sterk gedaald t.o.v. het vorige seizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.