Home

Achtergrond

Bedrijven en scholen weer open na stroomstoring

In de Bommelwaard zijn medewerkers van bedrijven en scholieren maandagochtend weer aan de slag gegaan na de vijftig uur durende stroomstoring van voor het weekeinde.

Het extra stroomverbruik leidt niet tot problemen, aldus een woordvoerder van netbeheerder Continuon. Het energiebedrijf ontving maandagochtend geen klachten van bedrijven of scholen die problemen hebben met de stroomvoorziening. Continuon kon de schade die woensdag werd aangericht door een laagvliegende Apache-helikopter, vrijdag provisorisch repareren.

Het bedrijf is maandagochtend bezig met de plaatsing van in totaal drie noodmasten die de kabels over de Waal voorlopig omhoog houden. De veertig meter hoge masten nemen de plaats in van twee bouwkranen die de afgelopen dagen als noodmast dienden.

Als de drie noodmasten zijn geplaatst, begint Continuon met het definitieve herstel van de hoogspanningsleiding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.