Home

Achtergrond

Bedrijf bestuurder Greenery failliet

Het witlofbedrijf van Gerard Korse in Oosterblokker is failliet. Het bedrijf gold als vooraanstaand op het gebied van procesinnovatie en technische vernieuwing.

Als oorzaak voor zijn faillissement noemt Korse de al jaren achterblijvende prijs voor met name het fijnere segment witlof. Omschakelen naar het iets beter renderende grove segment zag Korse niet zitten, omdat ook die markt al vol zit. Het teeltbedrijf dat Korse in Polen heeft draait gewoon door.

Gerard Korse is tevens bestuurlijk actief in onder meer The Greenery, telersvereniging Quality Growers en het nieuw te bouwen agf-distributiecentrum Tolpoort in Zwaagdijk. Of en hoe hij deze bestuurlijke functies voortzet, laat Korse nog afhangen van een mogelijke doorstart van zijn Nederlandse witlofbedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.