Home

Achtergrond

Bavaria lanceert landelijk taxinummer

Bierbrouwer Bavaria introduceert een landelijk taxinummer dat mensen met een slok te veel op kunnen bellen om een taxi te bestellen.

Dit liet directielid Peer Swinkels vandaag weten. Het zou het eerste landelijke taxinummer worden.

Minister Camiel Eurlings van Verkeer, die morgen het initiatief in Den Haag symbolisch lanceert, is te spreken over "deze goedbedoelde actie om de verkeersveiligheid te verbeteren''. Naast de naamsbekendheid voor Bavaria is het volgens hem een goede zaak dat jongeren één nummer kunnen bellen.

Het bierconcern, na Heineken de grootste in ons land, richt met de actie zijn pijlen vooral op mannen tussen 25 en 40 jaar. "Bij jongeren tussen 18 en 25 jaar slaat de Bob-campagne tegen rijden onder invloed aan. Maar de leeftijdsgroep erboven is nog een beetje een probleem'', aldus Swinkels.

Veilig Verkeer Nederland ziet geen bezwaren. "Ook de alcoholbranche neemt zijn verantwoordelijkheid. Wij zijn niet tegen alcohol, alleen alcohol en verkeer gaan niet samen. De bierbranche steunt ook de Bob-campagne.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.