Home

Achtergrond 179 x bekeken

Bakker Beraad heeft handen vol aan PT

Het Productschap Tuinbouw (PT) bezorgt bureau Bakker Beraad, dat namens de NVAF optreedt tegen het schap, handenvol werk.

Dit zei Gerard van Malkenhorst van Bakker Beraad op een bijeenkomst van de NVAF in Lottum. "Gemiddeld ontvangen we dertig brieven per dag van het PT. We hebben al meer dan een meter dossier staan."

Dit is voor Bakker Beraad overigens geen reden om de acties tegen de PT-heffingen te staken. Het bureau heeft inmiddels vijftien gegroepeerde zaken (over afzonderlijke zaken) tegen het PT liggen bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Daar komen er nog meer bij.

Voor de boomtelers worden zaken voorbereid tegen de wisselende opstelling van het schap inzake de heffingen bij contractteelten en voor de directe afzet van producten via veilingen en andere kopers in het buitenland. Ook wordt gewerkt aan nieuwe zaken betreffende de bollenteelt en tegen de ongelijke heffingen bij bedrijfsgenoten (verschil primaire sector en vervolgschakels).

Of registreer je om te kunnen reageren.