Home

Achtergrond 567 x bekeken 1 reactie

Aveve neemt Dumoulin over

Het Belgische agro-concern Aveve neemt veevoerproducent Dumoulin over.

Het is de belangrijkste overname die Aveve ooit heeft gedaan, zegt financieel directeur Paul Deleu. Aveve, dochter van de Belgische Boerenbond, neemt een belangrijke meerderheidsparticipatie in familiebedrijf Dumoulin. Dominiek Dumoulin behoudt een minderheidsaandeel en blijft het bedrijf leiden. De overnameprijs werd niet bekendgemaakt.

Aveve is de grootste veevoerfabrikant van België en is goed voor een jaarproductie van bijna 900.000 ton veevoer. Dumoulin is de nummer vier op de markt en staat voor 430.000 ton. Met de overname versterkt Aveve zijn positie als marktleider. Het Vlaamse concern blijft evenwel minder dan 20 procent van de markt te bedienen. Dat komt mede doordat de veevoedermarkt in België erg versnipperd is.

Dumoulin is vooral bekend met zijn voeders op basis van oliehoudende zaden. In de fusie speelt het innovatieve karakter van beide bedrijven een belangrijke rol, geeft de directe aan.

Aveve is zeer actief op de land- en tuinbouwmarkt. De afgelopen twintig jaar deed de Groep Aveve, jaarlijks minstens één overname.
Veevoer is, samen met plantenbescherming en het runnen van tuincentra, één van de belangrijkste activiteiten van de Groep Aveve. In totaal werken 1.400 mensen voor Aveve, waarvan 430 in de veevoederactiviteiten.

Ht concern produceert veevoer in Merksem en Aalter. De groep Dumoulin heeft haar belangrijkste exploitatiezetels in Kortrijk en Andenne. Daar werken 207 mensen.

Jan Schils

Eén reactie

  • no-profile-image

    Guus Queisen

    In Nederland is Aveve ook actief. In Maastricht (2), Gulpen, Beek, Merkelbeek, Kerkrade en Helmond exploiteren ze onder de naam Aveve Tuin, Dier, Hobby boerenbondwinkels.
    De Limburgse Boerenbondwinkels werden overgenomen van CAV Boerenbond Swentibold/Zuid.

Of registreer je om te kunnen reageren.