Home

Achtergrond

Avebe zet in op innovatie

Avebe kiest met een speciale innovatie-eenheid voor de ontwikkeling van hoogwaardige producten uit aardappelen. Volgens bestuursvoorzitter Okke Koo is investeren in innovatie essentieel om winstgroei te bereiken.

”Het eerste product van Solanic is een high performance eiwit. Het komt in de herfst in productie”, zegt Koo.

Volgens de bestuursvoorzitter is het bijzondere aan het nieuwe eiwitproduct dat het om een plantaardig eiwit gaat dat net zo goed is en op bepaalde vlakken zelfs beter dan een dierlijk eiwit. ”Het heeft als voordeel dat risico’s op het overbrengen van ziektes, zoals bij dierlijke producten, niet bestaan en dat het product niet-allergeen is”, aldus Koo.

Het nieuwe eiwitproduct van Avebe is bruikbaar in de menselijke voeding en in farmaceutische producten. ”Het aardappeleiwit werkt goed bij huidontsteking, zowel om dat te voorkomen als om genezing te verspoedigen. Voorbeelden van toepassingen zijn bij doorliggen van patiënten, luieruitslag of voor stomapatiënten. De eerste contacten met afnemers hebben enthousiaste reacties opgeleverd.”

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief Landentuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.