Home

Achtergrond 147 x bekeken

Autoriteiten Pakistan melden zeker tien doden

Bij de onlusten donderdag in Pakistan na de moord op ex-premier Benazir Bhutto zijn zeker tien personen om het leven gekomen.

Tientallen personen raakten gewond, meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken gisteravond. Pakistaanse media spraken over minstens vijftien doden. De ernstigste ongeregeldheden werden gemeld uit de havenstad Karachi en uit de geboortestreek van Bhutto, de zuidelijke provincie Sindh.

In talrijke steden gingen menigtes de straat op om hun woede over de aanslag te uiten. Betogers staken overheidsgebouwen en auto's in brand en plunderden winkels. Doelwit waren ook kantoren van de partij die president Pervez Musharraf steunt, de Pakistaanse Moslim Liga (PML-Q).

Al-Qaeda heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de moord op de Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto. Dat meldde het Pakistaanse televisiestation ARY TV vandaag. Bhutto (54) kwam gisteren om in Rawalpindi bij een zelfmoordaanslag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.