Home

Achtergrond 1934 x bekeken

Annemie Burger

Al jarenlang een loyaal en betrouwbaar topambtenaar.

Moest toezien dat de coalitiepartijen haar vertrouwde ministerie van LNV samenvoegden met dat van Economische Zaken. Ook in de nieuwe constellatie is Burger echter steun en toeverlaat voor de nieuwe staatssecretaris Henk Bleker, met wie ze een ‘no nonsense’-achtige aanpak gemeen heeft.

In april van dit jaar werd Burger benoemd tot directeur-generaal Natuur en Regio. Burger borgt hiermee de verantwoordelijkheden van Natura 2000, de biodiversiteit en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. De DG Natuur en Regio is tevens verantwoordelijk voor het ruimtelijk economisch beleid en voor de decentralisatie van het natuurbeleid en het regionaal economische beleid. Vooral op dit laatste dossier liggen veel gevoeligheden. Eind september kwam het ministerie hierover tot een akkoord met provincies.

Burger werkt sinds 1981 bij het ministerie van LNV. Vanaf 1990 heeft zij diverse directeursfuncties bekleed, waaronder directeur van een Regionale beleidsdirectie en directeur van de Algemene Inspectie Dienst. In 2007 zegde de ondernemingsraad van de AID het vertrouwen in haar op, waarna ze directeur-generaal werd binnen LNV.

Burger heeft gestudeerd aan Landbouwuniversiteit Wageningen.

Geboortejaar: 1957

Functies:

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.