Home

Achtergrond

Amsterdam wil groene ICT-stad zijn

Amsterdam wil maatregelen nemen om de omvangrijke ICT-sector in de stad 'groen' te maken.

De hoofdstad zit op een knooppunt van transcontinentaal dataverkeer en herbergt veel grote ICT-bedrijven, datacenters en aanverwante computer-, internet- en mediabedrijven. Door hun toenemende internetgebruik zijn deze ondernemingen de laatste jaren echter fors meer energie gaan gebruiken.

Met het project 'Green IT' wil de gemeente dat ICT-bedrijven overgaan op moderne koeltechnieken, zuiniger apparatuur en restwarmte. "De potentie om in deze sector tot emissiereductie te komen, is groot'', aldus de stad vandaag. Het project is een de voorstellen in de Amsterdamse klimaatvisie, die de gemeente dinsdag tijdens de eerste Amsterdamse Klimaatconferentie presenteert aan vertegenwoordigers van bedrijven, instellingen en kennisinstituten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.