Home

Achtergrond 3 reacties

'Akkerbouwers vrezen tekort uienzaad'

Akkerbouwers verwachten een tekort aan uienzaad.

Daarom bestellen ze dit jaar erg vroeg het zaad, zegt André Boot, gewasspecialist bij veredelingsbedrijf Nickerson-Zwaan. "Bij ons zien we dat de verkoop van uienzaad veel vroeger is gestart en veel verder gevorderd dan in andere jaren. Telers willen er zeker van zijn dat ze het ras van hun keuze krijgen."

Volgens Boot is de oogst van uienzaad dit jaar tegen gevallen in Zuid-Frankrijk en Noord-Italië. "Die gebieden hebben veel last van droogte gehad, waardoor de opbrengst achter bleef."

Nickerson-Zwaan teelt ook in andere gebieden uienzaad, zegt Boot. "Gelukkig hebben wij meer spreiding in de gebieden waar we uienzaad telen. Daarom kunnen we voldoende zaad leveren van de verschillende rassen, mede dankzij de recente samenvoeging van Nickerson-Zwaan en Advanta."

Ondanks dat de zaadverkoop al ver is gevorderd kan Boot nog geen indicatie geven over het areaal van volgend jaar. "Daarvoor is het nog te vroeg."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet

  Hoe dan ook ik ga mijn zaadleverancier in ieder geval maar eens bellen of ik het ras (bejo) echt wel krijg.
  En volgens mij werkt Bert ook bij een bedrijf wat zaad verkoopt

 • no-profile-image

  landbouwer

  hoe kan je het beste de grond stof prijzen opdrijven gewoon zeggen er is tekort

 • no-profile-image

  bert

  Door zo`n bericht te schrijven kan Nickerson zijn zaadtarieven weer legaal verhogen!
  Wees gerust telers er zijn ook zeer goede niet Nickerson rassen die zelfs een stuk goedkoper zijn en net zo goed of zelfs beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.