Home

Achtergrond

'Agenten balen van verplicht boetes uitdelen'

Politieagenten vinden het vervelend dat ze verplicht boetes moeten uitdelen voor kleine vergrijpen als het niet kunnen tonen van een identiteitskaart.

Voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP zei zondag in het radioprogramma De Andere Wereld van de Ikon dat het erop lijkt dat boetes uitschrijven het doel is geworden in plaats van het middel. "De mensen verliezen het respect voor ons.''

Van de Kamp reageerde in de uitzending op onderzoek van Buro Jansen en Janssen waaruit blijkt dat de afgelopen twee jaar 100.000 boetes zijn uitgedeeld aan mensen die zich niet konden identificeren. Bij 40.000 van hen was volgens het bureau geen sprake van nog een andere overtreding.

Agenten voeren hun werk niet meer met tevredenheid uit, stelt de vakbondsvoorzitter. Ze missen het preventieve werk en de vrijheid om zelf beslissingen te nemen. "Het enige contact dat we straks met de burger nog hebben is het moment dat we aan hen een bon aan het uitschrijven zijn.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.